14. marraskuuta 2012

Lukudiplomi-haasteen ensimmäinen suoritus!

Hyönteisdokumentti-blogin hdcanis esitteli jonkin aikaa sitten hauskan Lukudiplomi-haasteen, jossa luetaan kirjoja koululaisille suunnatuilta lukulistoilta ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Haasteesta on innostuttu monessa kirjablogissa, ja tokihan minäkin tahdon takaisin koulunpenkille, kun tarjolla on näin hauskaa puuhaa!

Aioin tutustua haasteeseen tarkemmin vasta joskus tuonnempana, mutta Suketuksen kommentti juttuuni Leena Krohnin Tainaronista havahdutti minut huomaamaan, että lukudiplomilistoja kannattaisi jo vilkuilla sillä silmällä. Hetken tuumittuani päätin siis ottaa tavoitteekseni suorittaa yläkoululaisille suunnatun Sinuhe-diplomin. Kirjalista näyttää olevan sama luokkatasoille 7., 8. ja 9., mutta tehtävissä on eroa. Hupaisimmilta minusta vaikuttavat seiskaluokkalaisten tehtävät: niissä pääsee vielä askartelemaan, kun ysiluokkalaisten pitää jo keskittyä analysoimaan.

Tässä siis ensimmäinen haastesuoritus!

LUKUDIPLOMITEHTÄVÄ 1/10

Kirjatarjotin: Sinuhen Fantasia-kirjatarjotin
Kirjailija: Leena Krohn
Kirja: Tainaron (josta bloggasin jo eilen)

Tehtävä (7. lk): 1. Piirrä teoksen tapahtumakartta. 

Alla minun näkemykseni Tainaronista, jonka kyllä oikeasti kuvittelen paljon mielikuvituksellisemman ja arvoituksellisemman näköiseksi paikaksi, mutta mennään nyt tällaisella tikku-ukkomeiningillä. Lainaukset kirjasta. (Kuvan voi klikata suuremmaksi.)


Jatkoa seuraa seuraavien suoritusten merkeissä!

11 kommenttia:

 1. Wau miten hieno! Tältä wannabe-opelta napsahtaisi täysi kymppi! ;)

  VastaaPoista
 2. Oi hitsi, minä en ole vielä edes ehtinyt kirjastoon hakemaan haasteen ensimmäistä kirjaa... Nyt pitää tsempata !

  VastaaPoista
 3. Upea, ja nuo sitaatit ovat hieno lisä karttaan :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän hieno! Ja kiva, että olet jaksanut lähteä haasteeseen mukaan noin täysillä. Itse olen vain jahkannut joopas-eipäs välillä >:(

  VastaaPoista
 5. Minullakin on Tainaron diplomikirjana ja sain sen jopa kelploteltua kirjallisuuden opintosuoritusten joukkoon (siis kirjan lukemisen). Käsittelimme päivän 12 kirjettä (Suurmoguli) yhdellä toisella kurssilla ja silloin alkoi kiinnostaa teos enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että pääset perehtymään Tainaroniin ja vielä siitä hyötymäänkin opintosuorituksissa! Millaista Suurmoguli-analyysiä mahdoit saada aikaan...?

   Poista
 6. Kiitos kiitos kaikki! Noissa lukudiplomitehtävissä on mukana tosi hauskoja, suorittamaan vain!

  VastaaPoista
 7. Oi, miten hieno! Noita piirustuksia on takuulla mahtava tehdä itsekin! Meillä lapset tekee ne, minun osuuteni on lukea, mutta on siinäkin oma ihanuutensa :-)!

  VastaaPoista