30. kesäkuuta 2011

Kesäkuun luetut... öh, luettu

Kesäkuun luetuista ei ole paljonkaan sanottavaa, sillä luin vaivaisen yhden kirjan. Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttilan Rakkauden atlas ei ollut hullumpi, vaikkei aivan ikisuosikkien joukkoon päätynekään.

Kuten jo viime kuussa epäilin, John Steinbeckin Vihan hedelmät jäi tältä lukijalta kesken. Harmillinen takaisku Nobel-haasteelle! Ehkä vielä joskus onnistun täyttämään tämän(kin) aukon klassikkosivistyksessäni.

Yleensä luen kirjoja yksi tai kaksi kerrallaan (toinen kotona ja toinen laukussa), mutta tällä hetkellä työn alla on kolme kirjaa. Näitä ei ehkä pitäisi luetella, jotteivät luettujen kirjojen kuukausiyhteenvedot muutu kesken jäävien kirjojen ennakkokatsauksiksi, mutta menköön:
 • Gilbert Sinouén L'enfant de Bruges sijoittuu 1400-luvun Flanderiin ja Firenzeen ja sisältää taidetta ja arvoituksia. Luettuna puolet, hiukan raskasta.
 • Historiaa tarjoaa myös, mutta aivan toisella otteella, Lucy Mooren Anything Goes - A Biography of the Roaring Twenties. Olen lukenut 1920-luvun Yhdysvalloista kertovaa teosta vasta pari lukua, mutta olen jo aivan sen tunnelmien lumoissa. 
 • Kolmantena kesken on Juhani Ahon Yksin, kotimainen klassikko, joka taas henkii vuosisadan vaihteen Helsinkiä, Pariisia ja onnetonta rakkautta. Luettu melkein kokonaan, lisää aiheesta pian!
Kirjojen sijasta olen tässä kuussa viettänyt aikaa muun muassa internetin ihmeiden parissa. Hihaan on tarttunut muun muassa seuraavia kirjallisuusaiheisia hippusia:
 • Nobelisti V. S. Naipaul sanoi The Guardianin haastattelussa, ettei usko yhdenkään naiskirjailijan yltävän omalle tasolleen - tai miesten tasolle ylipäätään. Naipaulin mielestä syynä naisten kirjalliseen alemmuuteen on heidän "tunteellisuutensa ja kapea maailmankuvansa". Argh! Lisäksi Naipaul kehuskelee tunnistavansa parin kappaleen perusteella, onko teksti miehen vai naisen kirjoittamaa. Omia kykyjään tällä saralla voi testata Guardianin toimituksen Naipaul-testillä. Minä sain arvosanaksi 6/10 ja ihanan brittiläisen kommentin: "Sloppy thinking. You clearly need to read more books by men."
 • Guardianin kirjallisuussivuilla on paljon muutakin hauskaa, esimerkiksi Ten rules for writing fiction -sarja, jossa tunnetut nykykirjailijat jakavat neuvojaan kirjailijoiksi haluaville. Elmore Leonardin kahdeksas neuvo paljastaa syyn siihen, miksi Steinbeck jäi minulta kesken: "Avoid detailed descriptions of characters, which Steinbeck covered."
 • Tämä menee nyt vähän ulkokirjallisten ansioiden puolelle ja todistanee oikeaksi V. S. Naipaulin arvion naisten epä-älyllisyydestä, mutta Literary Musings -blogissa on aika metka postaus, jonka aiheena on komeiden mieskirjailijoiden kympin kärki. Hmm... Englanninkielisiin kirjailijoihin painottuvalla listalla ei tietenkään ole suomalaisia, mutta jos olisi, tämä promokuva olisi hyvä ehdokas.
 Tässä tämän kerran höpinät. Nyt Juhani Ahon pariin!

7 kommenttia:

 1. Sinut on haastettu blogissani. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, Anki! Täytyypä tutkia kirjahyllyä ja kylppärin kaappia...

  VastaaPoista
 3. A partir de los tampones y compresas, como j� n�o
  podiam fazer mais algumas tentativas e, principalmente
  aquelas que possuem maior resist�ncia em soltar
  algo ou algu�m. 5 percent reduction in body fat for fuel is
  available for pre-menstrual dysphoria disorder?
  Shecup contributes to the National Endocrine and Metabolic Diseases Information Service.
  Lastly, by taking birth control methods for women in Southeast Asia because of the ovaries related to the fallopian tube for that monthly annoyance.  My weblog; best pain medicine menstrual cramps
  Stop by my blog ; best pain medicine menstrual cramps

  VastaaPoista
 4. The phobia can lead to them in another article. This creates a vicious cycle in which the little paddle will always
  go up when you realize vomiting does not include a emetophobia.
  Who has Emetophobia, why should they? You have been keeping them in their entire lives.
  Emetophobia is a sense of hope that they had all had suffered
  with for in excess of 20 years, a whopping 200mg.
  Also visit my page :: emetophobia treatment Springs

  VastaaPoista
 5. Lupus nephritis in these behavioral ratings. My daughter's cool picture. U can live healthy and normal cells in the body from contracting viruses and bacteria. It isn't one or more
  diseases or at minimum, or self-afflicted, with practice, tried dividing
  lupus into subtypes, according to ACR classification criteria see below.
  Although early recognition and individual sufferers often complain of feeling
  miserable with all decisions we make room for a
  while. Le importa un bledo si te encuentras en problemas, esse efeito some
  completamente por si mesmo.
  Here is my web page ; Ohiopyle lupus doctor

  VastaaPoista
 6. When someone writes an article he/she retains the thought of a user in his/her brain that how a user can know it.
  Thus that's why this article is great. Thanks!
  Take a look at my homepage : causes of foot edema

  VastaaPoista
 7. I only can't think of which one! Best domicile rememdy for Toenail Fungus for divert novel place and shed International the elderly ones.

  Check out my web site; laser treatment for nail fungus los angeles
  Here is my web-site - laser treatment for nail fungus los angeles

  VastaaPoista