31. maaliskuuta 2012

Mitä luin maaliskuussa


Maaliskuu oli ihana lukukuukausi! Kuun saldoksi kertyi viisi antoisaa romaania ja yksi antoisa sarjakuva.

Aloitin vuoden suurhaasteen eli Karoliinan So American -haasteen lukemalla Toni Morrisonin romaanin Jazz. En ehkä ihan täysillä innostunut tästä kirjasta (tai sen käännöksestä?), mutta vaikutuin kyllä Morrisonista kirjailijana, ja luen häneltä varmasti joskus jotain muutakin.

Satu Koskimiehen Hurmion tyttäriin sen sijaan ihastuin varauksetta. Tulenkantaja-runoilijaystävyksistä Katri Valasta ja Elina Vaarasta kertova faktapohjainen romaani on mannaa kaikille runouden, päiväkirjojen, kulttuurihistorian ja ylipäätään hyvien kirjojen ystäville. Suosittelen!

Jazzin ja Hurmion tyttärien kuvaamalle vuosikymmenelle, kiehtovalle 1920-luvulle, vei myös F. Scott Fitzgeraldin klassikko Kultahattu. Olin lukenut kirjan jo kerran aiemmin, mutta vasta tällä kerralla ihastuin.

Suomen ja Amerikan lisäksi seikkailin Ranskassa kahdella eri vuosikymmenellä. Emmanuel Carrèren 1980-luvulla julkaistu Viikset tarjosi piinaavaa psykologista pyörittelyä. Françoise Saganin Muuan hymy puolestaan vei 1950-luvun Pariisiin ja kiellettyyn suhteeseen opiskelijatytön ja vanhemman miehen välillä.

Kuun päätteeksi pulahdin sarjakuvaan. Thomas Ottin Cinema Panopticumin vahvatunnelmaiset, painajaismaiset tarinat jäävät mieleen kirjan sulkeuduttuakin.

Maaliskuussa katsoin myös kaksi kirjoihin pohjautuvaa elokuvaa, Ylpeyden ja ennakkoluulon ja Siilin eleganssin, ja tein monien muiden blogien tavoin TBR100-listan sadasta kirjasta, jotka aion lähivuosina lukea.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että muut ovat pitäneet Hurmion tyttäristä, sillä itselläni se on lukulistalla ja näin kynnys lukea se laskee taas hieman 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue lue Katri! Minä pidin Hurmion tyttäristä kovasti, toivottavasti sinäkin.

   Poista
 2. Ihanista lukukuukausista on aina ihana lukea!

  Ihanaa oli myös tavata sinut.

  Onko tässä jo tarpeeksi monta ihanaa? Ehkä ei, siispä toivotan ihanaa huhtikuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa huhtikuuta sinnekin, ja oli ihanaa tavata! Toivottavasti tulee uusiakin tilaisuuksia ja enempään jutusteluun :)

   Poista