31. joulukuuta 2012

Lukuhaasteet 2012 - kuinkas sitten kävikään?

So American -tunnelmissa...
Joulukuu hurahti työkiireissä, joulupuuhissa ja flunssassa ohi sellaista vauhtia, että lukemisesta ei viime aikoina ole taas tullut yhtikäs mitään. Joululahjakirjatkin ovat vielä avaamatta, ennenkuulumatonta!

Ennen vuoden loppua lienee kuitenkin paikallaan vetää yhteen vuoden 2012 lukuhaastesuoritukset. Lisää yhteenvetoa vuoden lukutunnelmista kirjoittelen ehkä vielä erikseen myöhemmin.

So American:

Kirjavan kammarin Karoliinan So American -suurhaaste oli minulle vuoden huippuhaaste. Tein haasteen varalle suuria suunnitelmia, mutta loppujen lopuksi en ehtinyt lukea ollenkaan niin kattavasti kuin olisin halunnut. Nämä maistiaiset kuitenkin herättivät kipinän tutustua paremmin amerikkalaisen kirjallisuuden merkkiteoksiin, joten saatanpa jatkaa aiheesta lukemista ensi vuonnakin. Pistesuoritusten keräilemisen kannalta en lukenut kovin taktisesti, sillä kokonaisten kategorioiden suorittamisen sijasta poukkoilin sinne tänne. Niinpä sain suoritetuksi vain kaksi kategoriaa:

American Realism (3 kirjaa):

"The Lost Generation" + Depression-era (3 kirjaa):

Irtopisteiksi jäi lisäksi 8 kirjaa:

Ikkunat auki Eurooppaan:

Karoliinan toisessa haasteessa luettiin eurooppalaista kirjallisuutta. Ehdin vierailla muutamassa maassa, mutta enpä tullut juuri laajentaneeksi lukuvalikoimaani tavallista "erikoisempiin" kirjamaihin, vaan pysyttelin tutuilla länsieurooppalaisilla kulmilla. Maita kertyi vaatimattomat 4 ja kirjoja 11.

Kuusi kovaa kotimaista:

Morren Kuusi kovaa kotimaista -haaste innosti minut valitsemaan luettavaksi kuusi kotimaista kirjailijaa, joita kohtaan tunnen ennakkoluuloja. Haaste jäi kesken, sillä ehdin tutustua heistä vain kahteen:

Nobel- ja Finlandia-haasteet:

Näistä kahdesta ikuisuushaasteesta Finlandia ei edennyt kirjallakaan, mutta nobelisteja korkkasin neljä:

KORJAUS: Hei, luinhan minä yhden Finlandia-voittajan! Hannu Väisäsen Toiset kengät (Finlandia 2007).

Ja muita...

Lisäksi kerrytin yhden kirjan suorituksia muutamaan muuhun lukuhaasteeseen:

Lisäksi innostuin vuoden aikana muun muassa listaamaan sata oman hyllyn kirjaa, jotka aion vielä joskus lukea, ja ilmoittautumaan mukaan Mari A:n kirjavuorikiipeilyyn sekä hdcaniksen Lukudiplomi-haasteeseen. Näistä siis lisää ensi vuonna...

Ja nyt, rakkaat lukijat, eipä muuta kuin upeaa, ihanaa, jännittävää, tunnelmallista, kiehtovaa ja kaikin puolin mahtavaa alkua vuodelle 2013! Lukekaa ja nauttikaa!

16 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera!

  Uusi vuosi tuo uudet kujeet. Ja ennen kaikkea: lukemisesta saa nauttia, ei niinkään suorittaa!

  Onnellista kirjavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Valkoinen Kirahvi! Lukemisesta nauttiminen on toki ykkösasia, mutta ylpeänä ylisuorittajana tunnustan, että lukuhaasteet ovat minusta yksi kirjablogiharrastuksen hauskimpia puolia. Lukeminen laajenee ja rikastuu, kun haasteet innostavat tarttumaan kirjoihin, joita en ehkä muuten tulisi lukeneeksi.

   Ihanaa kirjavuotta sinullekin!

   Poista
 2. Juuri eilen kävin kuikuilemassa täällä ja mietin, mitä olet viime aikoina lukenut/puuhaillut... Itse lueskelen Tainaronia parhaillaan ja mielessäni on vahvasru ihana Lukudiplomi-suorituksesi siitä, sillä minäkin aloin jo miettiä, millaisen tapahtumakartan siitä piirrän (kaivelin jo kaikenmaailman värikynätkin esiin pölyisen kaapin päältä)... ;)

  Toivotan siis lukuisaa ja räiskyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, värikynät suhisemaan vain! Tainaron oli tosiaan mieleenpainuva, erikoinen kirja.

   Minun bloggailuni on ollut tänä vuonna vähän repaleista. Mukaan mahtui monta kuukautta, jolloin en lukenut tai blogannut mitään, ja sitten välillä spurtteja. Katsotaan, miten ensi vuonna käy!

   Poista
 3. Uusi vuosi - uudet kujeet ja haasteet :-)
  Mahtavaa vuotta 2013 !

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle, ja kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta 2013! Paljon olet ehtinyt lukea ja blogiasi on ilo lukea!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen kooste lukuhaasteista. Päädyin tämän kirjoituksen kautta myös parille harhapolulle: lukemaan Priska- ja Canth-kirjoituksiasi.

  Mainitsit monia kirjoja, jotka olisi mielenkiintoista lukea. Täytyy varmaan itsekin joskus osallistua johonkin lukuhaasteeseen, niin löytää taatusti kirjoja, joita ei olisi muuten lukenut. Hyvää uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annika, ja mukavaa että eksyit harhapoluillekin! Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 7. Sinä olet lukenut ihanan paljon ranskalaista ja belgialaista kirjallisuutta! :)

  Ja mainio kooste myös! Minä odotan kovasti tätä vuotta lukuhaasteineen ja diplomeineen, ehkä pienemmillä suorituspaineilla kuin viime vuonna vaikka hauskaa oli. Pitääpä kurkata tuo Tainaron-juttusi, minäkin ajattelin lukea sen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin kutkuttaa tuo lukudiplomi, odotan innolla kaikenlaisia askartelutehtäviä :) Antoisaa kirjavuotta 2013!

   Poista