14. kesäkuuta 2012

Pian maratoonataan!

Muiden kirjablogien hulvattomat raportit 24h-lukumaratoneista ovat saaneet minut kihisemään innostuksesta tarttua itsekin koitokseen. Perjantaina siis starttaa Lurun lukumaraton!

Valmistautumisen tärkein osa ovat tietysti kirjat. Aloitin verryttelyn retkellä kirjastoon ja katsauksella oman hyllyn lukemattomiin kirjoihin. Lähti vähän mopo käsistä. En kuvittele lukevani 24 tunnissa yhtä monta kirjaa, mutta sen verran niitä nyt pinossa nököttää. No, valinnanvaraa on hyvä olla! Johtotähtenäni ehdokkaiden valinnassa on monipuolisuus, jonka toivon pitävän hyvän lukuvireen yllä koko maratonin ajan ja tarjoavan kiinnostavaa kirjojen vuoropuhelua. Samasta syystä pinoon on kertynyt enimmäkseen lyhyenpuoleisia kirjoja, mikä näyttää muiden maratoonareiden kokemusten perusteella osoittautuneen hyväksi taktiikaksi.


Tässä siis tämänhetkinen pino:
 • Markus Nummi: Kadonnut Pariisi
 • Outi Nyytäjä: Heinäpaali roihuaa
 • Melissa Bank: The Girls' Guide to Hunting and Fishing
 • Dan Rhodes: Pieni valkoinen auto
 • Tommi Melender: Ranskalainen ystävä
 • Tuomas Kyrö: Miniä
 • Merja Otava: Priska
 • Anni Polva: Tiina
 • Carolyn Keene: Neiti Etsivä ja sisäoppilaitoksen salaisuus
 • Mikko Rimminen: Pussikaljaromaani
 • Erlend Loe: Supernaiivi
 • Agatha Christie: Golfkentän murha
 • Anja Snellman: Aura
 • Anja Snellman: Lemmikkikaupan tytöt
 • Märta Tikkanen: Miestä ei voi raiskata
 • Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja
 • Gabriel García Márquez: Rojumyrsky
 • J. M. Coetzee: Michael K:n elämä
 • Päivi Alasalmi: Tuo tumma nainen
 • Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär
 • Armas Alvari: Varmat tapaukset
 • Leena Krohn: Tainaron
 • Jari Tervo: Taksirengin rakkaus
 • Richard Bach: Lokki Joonatan

Hihkaiskaapa, jos mukana on maraton-olosuhteisiin huonosti sopivia kirjoja tai jos haluatte ehdottaa jotain muuta!

Harjoitusohjelmaan kuuluvat myös hyvät yöunet ensi yönä. Olen viikonloppuna yksin kotona, joten ajankohta sopii tällaiseen epäsosiaaliseen puuhasteluun, mutta lauantain iltamenot sanelevat aloitusajankohdaksi perjantai-illan. Ryhdyn urakkaan siis suoraan työpäivän jatkoksi, joten etukäteislepo on avainasemassa optimaalisen vireystilan varmistamiseksi.

Ja tietysti tankkaus. Innostuin etenkin Kirjavan kammarin eväskuvauksista, vaikka Karoliina taisi kyllä maratoninsa päätteeksi todeta, että pientä ylikuntoa oli ilmassa. Toisaalta taas Sonja raportoi joutuneensa lähtemään kesken maratonin herkkuostoksille, joten ruokapuolta ei selvästi sovi laiminlyödä.

Karoliinan ja Sonjan lisäksi olen ottanut oppia maratonille myös Jaakolta, Hannalta, Saralta, Valkoiselta Kirahvilta, Suketukselta, Marialta ja Nannalta. Muistakin maratonraporteista saa vinkata!

29 kommenttia:

 1. Jihuu! Onnea matkaan jo valmiiksi!

  Huonoista valinnoista en osaa varoittaa, mutta sen sijaan suosittelen Miniää hetkeen, jolloin haluat lisäpotkua - esim. jos jonkun kirjan kanssa on mennyt kauemmin kuin "suunnittelit". Miestä ei voi raiskata on nopealukuinen, joskin rankka. Hyvä valinta!

  Ihana pino! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan, kuinka monta ehdin!

   Poista
 2. Mahtavaa, käyn seurailemassa urakkaasi! Erityisesti Tiina ja Neiti Etsivä listalla ilahduttavat. Samoin kuin Nummen Kadonnut Pariisi, josta en kylläkään tiedä mitään, mutta pelkkä Pariisin mainitseminen sykähdyttää ;)

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti Etsivän otin mukaan kun huomasin että Sonja luki sellaisen maratonillaan :) Kadonneen Pariisin olen aikonut lukea jo pitkään, ehkä siis vihdoin nyt!

   Poista
 3. Kiinnostavaa settiä, muutama tuttukin...joista tosin luulen että Tainaron ei oikein esiinny parhaimmillaan maratonilla, se on enemmän makustelu-fiilistelykirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidan jättää Tainaronin myöhemmin makusteltavaksi...

   Poista
 4. Ihanaa, Priska!! Lue ihmeessä se! Tainaron, Lokki Joonatan ja Kuvanveistäjät saavat myös äänen minulta :)

  VastaaPoista
 5. (Siis tarkoitin tetenkin kuvanveistäjän tytärtä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvanveistäjän tytär vaikuttaa ihanalta jo etukäteen. Ja Lokki Joonatanin ajattelin ehkä sopivan virkistäväksi vaihteluksi, jos jossain vaiheessa alkaa puuduttaa. Siinä on kuvia ja kaikkea... :)

   Poista
 6. Jees näitä on aina kiva seurata!

  Snellmannin Lemmikkikaupan tytöt oli ainakin omalla kohdallani nopea luettava. Mutta Pussikaljaromaani tappavan tylsä. Supernaaivi on ainakin ohut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onko Pussikaljaromaani tylsä? No, olkoon pinossa, ties vaikka inspiraatio iskee. Snellmanilta otin pinoon kaksi, kun en osannut päättää.

   Poista
 7. Onnea maratooniin, mielenkiintoisen näköinen kirjapino! ;)

  VastaaPoista
 8. Minustakin tuntuu, että Tainaron ja Pussikaljaromaani eivät ole parhaita maratonkirjoja, mutta aivan eri syistä. Tainaron vaatii pohdiskelua. Pussikaljaromaani oli ainakin minulle hidas, ja Katrin sanoin tylsä, luettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainaron taitaa siirtyä pinosta sivuun. Pussikaljaromaanin jätän vielä ehdolle, jos sattuu iskemään sille sopiva lukufiilis. Toistaiseksi tsekkasin siitä vain sivumäärän ja taiton luettavuuden :)

   Poista
 9. Supernaiivi on huippu! Hauska ja nopea (muistaakseni ;)) Mutta Tainaronin lukemisen suhteen olen samaa mieltä kuin hdcanis. Se ansaitsee täydellisen keskittymisen.

  Mielenkiinnolla huomenna ja ylihuomenna seuraan maratonisi edistymistä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olin niin innolla tarttumassa heti tähän haastekirjaan :) Mutta taidan ottaa neuvoista vaarin ja jättää sen tuonnemmaksi.

   Poista
 10. Mahtava kirjapino, siitä varmasti löytyy jokaiseen tunnelmaan jotakin! En ole montakaan listaltasi lukenut, mutta voisin suositella maratonille ainakin Supernaiivia ja Lemmikkikaupan tyttöjä.

  Tsemppiä koitokseen! Minulle maratonista jäi hyvä fiilis, ja kirjainnostukseni kasvoi entisestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supernaiivia minäkin ajattelin hyväksi maraton-kirjaksi, kevyttä ja nopealukuista. Täytyy tunnustaa, etten ole ihan satavarma, olenko jo lukenut sen... Luulen, että sekoitan Loen toiseen kirjaan, Tosiasioita Suomesta.

   Poista
 11. Mahtavaa! Onnea ja tsemppiä maratonille. Ja aivan ihanan monipuolisen kirjapinon olet valikoinut. Kuvanveistäjän tytär ja tyttökirjat ilahduttavat. Lemmikkikaupan tytöt on tosiaankin nopealukuinen, mutta aika hurja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvanveistäjän tyttärestä ovat sinä ja muut kirjoittaneet niin ihanasti, että odotan sitä tosiaan innolla. Oo. Sormet syyhyävät kirjapinon kimppuun.

   Poista
 12. Kivaa, lisää maratonsuorituksia :) Harmi, etten pysty sinun maratoniasi seuraamaan livenä, mutta tulen sitten lukemaan jälkeenpäin.

  Listaltasi suosittelen ainakin Kuvanveistäjän tytärtä ja Kadonnutta Pariisia. Priska on suosikkityttökirjojani, ja Christie sopii varmasti hyvin maratonkirjaksi. Bankin kirjan luin juuri, ja tykkäsin. Se oli myös erittäin nopealukuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvanveistäjän tytär, Kadonnut Pariisi ja Priska ovat vankasti listalla! Ja Christien otin pinoon, kun ajattelin, että jokin sympaattinen dekkari voisi tosiaan sopia hyvin tähän puuhaan.

   Poista
 13. Hei Luru ja kiinnostavaa seurata lukumaratoniasi! Minäkin kannatan Priskaa ja muita tyttökirjoja sekä Lokki Joonatania. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 14. Hieno homma, minäkin jään odottamaan miten menee ja kannusta virtuaalisesti ;)

  VastaaPoista
 15. +1 Supernaiiville. Juuri sellaisia kirjoja haluaisin itse maratoonilleni, jos sellaiseen ryhtyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, Supernaiivi vaikuttaa hyvältä valinnalta! Lähden maratonille luottavaisin mielin :)

   Poista