12. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste


Tarinoiden taikaa -blogin Tintti haastoi minut Kirjamielellä-blogin Marjiksen aloittamaan haasteeseen, jonka ideana on haastaa joku toinen kirjabloggari lukemaan kirjan, jota hän ei ole vielä ymmärtänyt lukea tai joka on kaukana hänen omista lukutottumuksistaan.

Säännöt kuuluvat näin:
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle. Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Tintti haastoi minut lukemaan Leena Krohnin Tainaronin. Mainio valinta! Leena Krohn on roikuskellut epämääräisellä "tuotakin voisi lukea" -listallani jo pitkään, mutta en ole koskaan tullut ottaneeksi härkää sarvista. Lisäksi vierastan vähän fantasiaa, joten kirja on siksikin hyvä valinta kirjalliseen riskinottoon. Tuumasta toimeen siis: Tainaron saapui juuri kirjastokassissa kotiin!

Minä puolestani haastan uutena uhrina mukaan Poplaari-blogin Pekan. Pekka lukee monenlaisia kirjoja ja kuuntelee myös ahkerasti musiikkia, mutta pari viikkoa sitten Kuusi kovaa kotimaista -postaukseni kommenteissa Pekka paljasti tuntevansa ennakkoluuloja muun muassa jutussa mainitsemiani kuutta kotimaista kirjailijaa kohtaan. Varomaton teko, hih! Haastan Pekan nimittäin lukemaan yhtä listan kirjailijoista eli Anja Snellmania. En osaa suositella tiettyä kirjaa, koska en ole itse lukenut Snellmanilta mitään, mutta koska hän on listani kirjailijoista oman kiinnostuspörssini kärkipäässä, olisin kiinnostunut kuulemaan Pekan mietteitä. Muut kommentoijat suosittelivat Snellmanilta esimerkiksi Lemmikkikaupan tyttöjä.

Kuusi kovaa kotimaista inspiroivat myös vastahaastettani Tintille. Samassa keskustelussa Tintti nimittäin tunnusti puolestaan suhtautuvansa ennakkoluuloisesti Jari Tervoon, joten ovelasti määrään hänelle luettavaksi nimenomaan Tervoa. Kirjan saa jälleen valita vapaasti, koska Tervo-kokemustakaan minulla ei ole.

Tintille ja Pekalle "lohdutukseksi" kerrottakoon, että lainasin juuri itsekin molempia kirjailijoita. Jos ennakkoluulot osoittautuvat perustelluiksi, voimme siis kärsiä yhdessä... Ja jään innolla odottamaan Pekan kostoa!

4 kommenttia:

 1. Kääk! Pitänee jatkossa pohtia kaksi kertaa ennen kuin tunnustaa mitään ;) Ei vaan, Tervoa siis. Mutta varmaankin vasta vähän syksymmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea mitä sanotte voidaan käyttää teitä vastaan... hehee! Minä ajattelin yrittää Tervoa pehmeällä laskulla eli noveilleilla. Lainasin kokoelman Taksirengin rakkaus.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. En kyllä uskalla suoralta kädeltä luvata tarttuvani siihen, mutta jos saan luettua, keksin sitten jonkun sopivan kostoiskun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Minä suunnittelen tarttuvani ensi viikonloppuna lukumaraton-villitykseen, ja Snellmaniakin on ehdokaskirjojen pinossa...

   Poista