22. helmikuuta 2013

Neljä pientä novellia ja tunnustus


Päivän kirjallinen ilonaihe ovat nämä kirjaston tiskiltä löytämäni pienet vihkoset. Ne eivät ole tärähtäneessä kuvassa oikein edukseen, joten kerronpa, mitä ne ovat: novelleja! Painattaja on ranskankielisen Belgian paikallishallinnon osasto, jonka tehtävänä on edistää kirjojen ja lukemisen asiaa. Mainio formaatti-idea!

Jokaisessa vihossa on siis yksi novelli, joiden kirjoittajina on belgialaisia nykykirjailijoita. En ollut kuullut kenestäkään aiemmin. Eniten pidin Yun Sun Limetin novellista Nulle part où aller, jossa raitiovaununkuljettaja kohtaa tyhjässä vaunussa kodittoman miehen ja lähtee seuraamaan kutsumustaan. Kutkuttava oli myös Frédéric Saenenin arvoituksellinen novelli Franck, eivätkä Bernard Quirinyn ja Nicole Rolandin tunnelmapalatkaan huonoja olleet. Tässäpä siis muutama nimi lisää Belgia-projektini lukulistalle.

Päivän toinen ilonaihe on Vera Valan blogiini lähettämä sydämellinen tunnustus. Kiitos, Vera!

Tunnustuksen sääntöihin kuuluu:
- linkittää bloggaaja, jolta tunnustuksen sai
- valita viisi ihanaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa (ja kertoa se valituille jättämällä kommentti heidän blogiinsa)
- toivoa, että tunnustuksen saaneet laittavat tunnustuksen eteenpäin.


Kaikki lukemani blogit ovat ihania, joten kopsaan Veran konstin valinnan helpottamiseksi ja lähetän tunnustuksen eteenpäin viidelle viimeisimpinä palkkiini päivittyneelle eli näille ihanille blogeille:

Lukuisa
Kuuttaren lukupäiväkirja
Matkalla Mikä-Mikä-Maahan
Kirjojen keskellä
Ilselä

10 kommenttia:

 1. :) Hyvä tapa valita tunnustuksen saajat, kun samat blogit päivittyvät minunkin blogilistallani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä lähtee varmasti moneen kertaan samoille blogeille, mutta sydämiä ei ole koskaan liikaa! :)

   Poista
 2. Kiitos tunnustuksesta! Hauskaa, että novelleja saa tuolla tavoin myös yksittäin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin ideaan kovasti! Luulen, että nuo vihkoset liittyvät johonkin kampanjaan lukemisen edistämiseksi, mutta aloin miettiä, missä muualla mininovelleja voisi tarjoilla... Kiva tapa tutustua muutaman sivun verran uuteen kirjailijaan.

   Poista
 3. Kiitos tunnustuksesta Luru! En laita sitä tällä kertaa eteenpäin, kun olen tainnut jossain välissä sen jo laittaa, mutta jospa en saa ketjun rikkomisesta vuosien epäonnea ylleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eip haittaa :) Nämä tunnustukset kiertävät vinhaa vauhtia ja monta kierrosta...

   Poista
 4. Kiitos tunnustuksesta! :)

  Ihana tuo novelli-idea. Kunpa täälläkin törmäisi kirjastossa samaan.

  VastaaPoista
 5. Jänniä. Joitain pitkiä novelleja olen lukenut yksittäisniteinä (ainakin vanhat Kompassi- ja Helmi-sarjat olivat näitä) mutta tällaiset vihkoset olisivat kiinnostava julkaisumuoto myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Kompassi- ja Helmi-novellisarjat eivät ole minulle tuttuja. Nämä pikkuvihkoset eivät ehkä sovellu "oikeiksi" julkaisuiksi myyntiin tai lainaan, mutta erilaisiin kampanjoihin yms. erinomainen idea.

   Poista