6. tammikuuta 2013

Joulukirjafiilistelyä

Joulu meni jo, mutta kerronpa vielä, mitä pukin kontista löytyi tällä kertaa. Palasin juuri myös viimevuotiseen joulukirjakatsaukseeni ja huomasin hämmästyksekseni, etten ole vuoden aikana tullut lukeneeksi lahjakirjoista kuin yhden, vaikka ne kaikki vaikuttivat hurjan kiinnostavilta. No, eipä lopu lukeminen kesken!

Toivelahjani oli Karoliina Timosen Aika mennyt palaa (2012). Bloggaajakollegan esikoinen on luettu jo monen monituisessa kirjablogissa, mutta olen vältellyt lukemasta arvioita, jotta pääsen kirjan pariin edes jokseenkin puhtaalta pöydältä.Pokkaripaketista paljastui Eve Hietamiehen Yösyöttö (2010). Lainasin sen jo kerran kirjastosta, mutten ehtinyt lukea, joten mukavaa saada omaan hyllyyn.

Samassa paketissa tuli myös Anna-Leena Härkösen Juhannusvieras (2006). Olen lukenut Härköseltä aiemmin äikäntunti-Häräntappoaseen lisäksi Avoimien ovien päivän, johon en juurikaan ihastunut, ja Onnen tunnin, josta taas pidin. Katsotaan, mihin suuntaan härkösharrastukseni lähtee tämän kirjan jälkeen.

Denise Bellonin Finlande, été 1939 (2008) on hieno valokuvateos, joka koostuu ranskalaisen Bellonin Suomessa kesällä 1939 ottamista kuvista. Kirja on ulkoasultaan upea, ja kuvissa Suomesta kauniina, kuumana kesänä juuri ennen sotaa on jotain riipaisevaa. Suomenkielisen painoksen nimi on Onnen maa: Suomi elokuussa 1939.

Joulun toinen valokuvakirja on sekin ranskaksi, Les Trésors du National Geographic eli kokoelma National Geographic -lehdessä julkaistuja kuvia eri maailmankolkilta lehden koko historian ajalta. Komeita kuvia luonnon ja ihmiselämän ihmeistä.
Tämä ei ole kirja, mutta ihana kirjallinen lahja kuitenkin. Suuren Suomalaisen Kirjakerhon seinäkalenterin kuvina on nostalgisia vanhoja kirjankansia. Näitä lehtiä tulee olemaan ilo käännellä!Lisäksi sain joululahjaksi lahjakortin Elisa Kirjaan. Sieltä hankkimistani sähkökirjoista lisää myöhemmin!

6 kommenttia:

 1. Hyviä lahjakirjoja olet saanut! Itse luin viime yönä Karoliinan kirjan loppuun ja pian täytynee tosiaan kirjoitella postaus siitä itsekin. Toivottavasti sinäkin saat kirjan pian luettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikeena on lukea ja blogata kirja pian, ja sen jälkeen rohkenen tulla kurkkimaan sinunkin mietteitäsi kirjasta!

   Poista
 2. Hyviä kirjalahjoja olet saanut! Olen lukenut noista Karoliinan romaanin ja Härkösen Juhannusvieraan, ja tykännyt kovasti kummastakin. Yösyöttö puolestaan minulla on kaverilta lainassa, joten se tullee minullakin kevään aikana lukuun. :)

  Ihastuttava tuo kalenteri! <3 Olen saanut tuon kannessa olevan Mary Marckin kirjan joululahjaksi joskus nuorena tyttönä, se on edelleen yksi hyllyni tärkeistä aarteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole tuota Mary Marckin kirjaa omassa hyllyssä, mutta luettu on useampaankin kertaan! Marckin kirjat ovat ihanan nostalgisia ja kannet kauniita. Blogissa tulee näkymään vuoden edetessä myös kalenterin sisäsivuja... :)

   Poista
 3. Tuo Karoliinan kirja kyllä pitäisi lukea, vaikka se ei niin sanotusti ole yhtään genreäni. Mutta ihan vain siksi, että se on blogitutun kirjoittama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaa genrekin, mutta erityisen hauskaa on tutustua bloggaajakollegan teokseen!

   Poista