15. tammikuuta 2013

TTT: 10 eikun 13 kotimaista kirjailijaa


Kirjablogit ovat viime aikoina innostuneet Top Ten Tuesday -listoihin, joiden idea on alun perin kotoisin The Broke and the Bookish -blogista. Minäkin tahdon!

Ensimmäisen listani innoittajana on Facebookiin perustettu Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013 -haaste. Top kympin sijasta sovellan siis sääntöjä ja listaan top kolmetoista suomalaista kirjailijaa, joilta en ole vielä lukenut mitään, mutta joihin haaveilen vuoden aikana tutustuvani.
 
Ensimmäiset neljä ovat jämiä Kuusi kovaa kotimaista -haasteesta, joka jäi minulta viime vuonna kesken. Listasin haasteeseen kotimaisia kirjailijoita, joita kohtaan minulla on ennakkoluuloja:

1. Laila Hirvisaari
2. Leena Lehtolainen
3. Jari Tervo
4. Antti Tuuri
 
Seuraavat neljä ovat viime ja edellisenä jouluna lahjaksi saamiani kirjoja, joita en ole vielä tullut lukeneeksi:

5. Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa
6. Eve Hietamies: Yösyöttö
7. Riikka Stewen: Niin kauan kuin rakastat
8. Tommi Melender: Ranskalainen ystävä

Sain joululahjaksi myös lahjakortin Elisa Kirjaan. Sieltä mukaan tarttuivat nämä e-kirjat:

9. Katja Kettu: Kätilö
10. Merete Mazzarella: Matkalla puoleen hintaan
11. Märta Tikkanen: Emma ja Uno - rakkautta totta kai
12. Pirjo Rissanen: Kamomillasola

Ja kolmanneksitoista kirja, jonka juuri lainasin Ebib-palvelusta:

13. Venla Hiidensalo: Mediahuora

Suuria suunnitelma... Katsotaan, miten käy!

13 kommenttia:

 1. Kaikki nämä 13 lukematta minullakin vielä... Hirvissarta harkitsin vakavasti omallekin 13 listalleni, mutten sitten rohjennut vaikka kiinnostaisi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että nuo neljä ensimmäistä tulevat olemaan minulle kovin pala! Kaikkein vähiten innostaa tällä hetkellä Antti Tuuri, mutta elän toivossa, että jossain vaiheessa vuotta iskee inspiraatio.

   Poista
 2. Minäkin menin mukaan tuohon FB-ryhmään. Olen lukemassa nyt kahtakin itselleni uutta kotimaista kirjailijaa, toinen vetää hyvin, toinen taas ei. :) Elisa Kirjan lahjakortti oli varmasti ihana joululahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokeilin Elisa Kirjaa nyt ensimmäisen kerran, ja sitä oli kiva käyttää. Pieni pettymys oli, että kirjoja ei saa Kindleen, joten ne menivät nyt miehen tablettiin, jota saan toivottavasti lainata. :)

   Poista
 3. Minulla on Emma ja Uno parhaillaan luvussa, ja se on ihana kirja! Toki aiheeltaan vähän surullinenkin, mutta niin hienosti kirjoitettu ja sisältää paljon kiinnostavaa ajankuvaa ym. Ja suomenruotsalaisista daameista puheenollen, Mazzarellaan kannattaa tosiaan tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä Mazzarella että Tikkanen ovat olleet TBR-listallani pitkään. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan näihin underbaroihin finlandssvenskoihin.

   Poista
 4. Minulla on juuri samaan haasteeseen kesken tuo Melenderin kirja. Jännittävä nähdä, mitä mieltä siitä olet. Antti Tuuria on noista vanhoista tekijöistä minullakin lukematta. Jari Tervon alkuvuosien tuotanto on puolestaan poskettoman hauskaa, mutta näistä uusista tiiliskivistä en ole innostunut. Hyvä lista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melenderin kirjaa en ole vielä edes selaillut, mutta täytyy sanoa, että kirjailijan blogin perusteella en ole varma, olemmeko sukulaissieluja. No, ehkä se ei ole tarkoituskaan.

   Poista
 5. Tikkanen odottaa minullakin hyllyssä, listaltasi puolestaan vaikutuksen teki Ketun Kätilö. Mazzarellaa pitäisi lukea jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätilö on tehnyt vaikutuksen moneen, olen tapojeni mukaan kovin jälkijunassa... Mazzarellaa odotan innolla!

   Poista
 6. Oih, Yösyöttö on ihan mahtava kirja! :)

  VastaaPoista