30. syyskuuta 2011

Syyskuun luetut

Syyskuussa blogi on päivittynyt uusilla kirjoilla kohtalaisen tiuhaan tahtiin, sillä aloitin syyskauden muistelemalla mitä luin kesälomalla tietokoneen ulottumattomissa.

Elokuun luettuja (aiempien jatkoksi)

Lomakirjoista suosikeiksi nousivat Orapihlajapiiri ja Dorian Grayn muotokuva. Nichollsin Sinä päivänä oli imaisevaa lukemista sekin, mutta sitä lukiessani minulla oli ehkä jonkinasteisia ongelmia odotushorisonttini säätämisessä (kiitos Kirsin kirjanurkkaan tästä näppärästä termistä!). Taidan olla huono lukemaan menestyskirjoja: kun tiedän, että jotain kirjaa on kehuttu paljon, alan joko epäillä pitäväni siitä vain koska muutkin pitävät tai sitten oikein etsimällä etsiä siitä vikoja voidakseni osoittaa ajattelevani itse. Laumasieluinen vastarannankiiski siis. Mutta oli Sinä päivänä kyllä hyvä...

No, muuten syyskuussa ei onneksi ollut suurempia odotushorisonttiongelmia. Jatkoin hyvin alkaneeseen Totally British -haasteeseen tutustumista, korkkasin Taiteilijaelämää-haasteen, tutustuin uuteen ranskalaiseen kirjailijaan ja tajusin olevani täysin pimennossa ruotsalaisen nykykirjallisuuden suhteen.

Syyskuun luetut

Syyskuussa ohi livahti myös aivan huomaamatta blogini sadas postaus. Kippis sille näin jälkikäteen!

3 kommenttia:

 1. Kippis ja onnea! Syyskuun kirjasi ovat minulle lukemattomia, lomakirjasi eivät niinkään. Orapihlajapiiri ja Dorian Grayn muotokuva ovat minunkin suosikkejani. Latasin juuri Ihmisten osan äänikirjana... pääsen sen pariin ehkä sadan vuoden päästä kun olen (ehkä) saanut kuunneltua meneillään olevan Soininvaaran :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Orapihlajapiiri on varmaan ainoa kirja, jonka omasta mielestäni arvioin "väärin" blogissani. Taisin joskus sinulle kommentoidakin, miten kirjan arvo on noussut mielessäni. Se on tehnyt paikkansa sydämeni sopukkaan. :)

  Tuosta Chevalierin kirjasta tuli mieleeni, että onko Susan Vreeland sinulle tuttu? Hän voisi sopisia taideaiheisten romaanien haasteeseesi. Sinisessä neidossa keskiössä on kuvitteellinen Vermeerin maalaus, Artemisian rohkeudessa taiteilija Artemisia Gentileschin elämä ja The Forest Loverissa intiaanien parissa elänyt taiteilija Emily Carr.

  VastaaPoista
 3. Amma, tuo Ihmisen osa meni minulta jotenkin ohi. En tainnut olla sille sopivissa lukutunnelmissa. Orapihlajapiiri ja Dorian Gray sen sijaan osuivat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan :)

  Katja, Orapihlajapiiri oli minullekin sellainen pinnan alle pulpahtelemaan jäänyt kirja. Se oli niin simppeli kerronnaltaan, että sen tunnelmat alkoivat vaikuttaa vaivihkaa vähitellen.

  Susan Vreelandia en ole lukenut, mutta haluaisin lukea juuri noita taiteilijatarinoita. Kaikki kolme mainitsemaasi kuulostavat hyviltä!

  VastaaPoista