26. toukokuuta 2012

Ja vielä 11!


Ehdin postittaa vastaukseni Saran ja Margitin 11 kysymyksen haasteeseen huomaamatta, että haaste oli lentänyt tänne päin myös Ja kaikkea muuta -blogin Minnalta. Kivoja kysymyksiä taas, joten tässä siis vielä kerran 11. Ruusutkin ovat tässä välissä auenneet!

1.  Kuinka opit lukemaan?
En muista! Omin päin ja kai suunnilleen viisivuotiaana.

2. Kuka viimeksi luki sinulle ääneen?
Varmaan mies, mutta ei tämä meillä mikään yleinen harrastus ole. :)

3. Millä tavoin "kulutat" kirjoja ja mikä tapa on suosikkisi? Kovakantiset, pokkarit, äänikirjat, e-kirjat?

Paperilla. Tykkään pokkareista, koska niitä raatsii käsitellä huolettomammin kuin kovakantisia, mutta kovakantisissa on oma sormituntumaviehätyksensä ja ne ovat hienompia hyllyssä. Ääni- ja e-kirjoja en ole vielä kokeillut, mutta olisi kiva kokeilla. 

4. Ostatko vai lainaatko?
Enimmäkseen lainaan ja ostan käytettynä. 

5. Millä kielillä luet?
Suomeksi, englanniksi ja ranskaksi. Ennen luin saksaksikin, mutta se on niin ruosteessa, etten ole viitsinyt pitkään aikaan yrittääkään.

6. Miten paljon (keskimäärin) kulutat aikaa kirjojen parissa viikossa?
Hm! Erittäin vaihtelevasti. Minulla on niin lyhyt työmatka, että tämä joka-aamuinen ja -iltainen säännöllinen lukumahdollisuus on vähän pois pelistä (muuten lyhyt matka on kyllä mukava asia!). Luen usein hetken sängyssä ennen nukkumaanmenoa, mutten läheskään joka ilta. Sitten taas joskus, jos olen yksin kotona, saatan uppoutua lukemiseen tuntikausiksi. 

7. Montako kirjaa luit viime vuonna?
Laskujeni mukaan 65. Kielten osalta muuten: näistä suomeksi luin 39, englanniksi 19 ja ranskaksi 7. Lisää tuumintaa ja tilastoja vuoden 2011 koostepostauksessa. 

8. Mikä kirja tai mitä kirjoja sinulla on tällä hetkellä luettavana ja kesken? 
Aloitin juuri Kerttu Saarenheimon toimittamaa kokoelmaa Katri Valan kirjeistä ja päiväkirjoista. 

9. Mitä kirjoja otat tänä vuonna kesälomalle mukaan?
Sopivan kevyitä mutta riittävän pitkiä pokkareita! En tiedä vielä mitä. 

10. Kerro esimerkki (tai esimerkkejä) kirjailijasta, jonka kirjoja olet lukenut kolme tai enemmän? Miksi?
Viime vuonna luin melkein peräkanaa viisi Petri Tammisen kirjaa. Tammisen kirjat ovat sen verran lyhyitä, että ajattelin lainata varmuuden vuoksi saman tien useamman siltä varalta, että miehen tyyli miellyttäisi. Eniten pidin Tammisen mininovelleista ja Mitä onni on -romaanista, kun taas Enon opetuksiin en kamalasti ihastunut. 

11. Miksi kirjoitat blogiisi kirjoista?
Aloitin blogin, koska halusin muistaa lukemani kirjat paremmin, päästä syvemmälle kirjojen maailmaan ja lukea ja kirjoittaa enemmän suomeksi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti: