20. elokuuta 2012

Copycat-kansi: Omat kengät

Olin talvella murheissani, kun missasin Amman mahtavan copycat-kirjankansikilpailun. Onneksi kisa on täällä taas! Tähän mennessä mukaan ilmoittautuneet luomukset ovat huiman tasokkaita ja nauruhermoja kutkuttavia. Repeilin esimerkiksi Lukuhoukan vesivärihuulipunalle, Magdalena Hain viiksille ja Karoliinan sukkahoususeikkailuille. Ja monet copycat-kannet ovat melkein parempia kuin alkuperäiset!

Minun kansikyhäelmäni ei ole mikään huumorin kukkanen tai kuvankäsittelyn mestariteos, mutta tällainen tekele syntyi pienen puuhatuokion tuloksena työvälineillä ballerina, puhelin ja Paint:


Sävyt eivät ole ihan justiin, mutta nämä ovatkin omat kengät eivätkä mitkään toiset. Hannu Väisäsen kengistä löytyy lisää juttua täältä – hyvä kirja! Otavalta vuonna 2007 ilmestyneen kirjan hieno alkuperäinen kansi on Anna Lehtosen käsialaa.

Kiitos Ammalle huippuhauskan kisan järjestämisestä! Nyt vain odottamaan lisää kilpasiskoja ja -veljiä mukaan mittelöön ja sitten jännittämään tuloksia!

17 kommenttia:

 1. Hieno kansi! Alkaa käydä äänestyspäätös vaikeaksi :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava kansi! Voisi hyvin olla oikea kansi. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis, alkuperäiselle uskollinen mutta minun silmääni viehättävämpi. Jonkinasteiseksi kenkäfriikiksi ilmoittautuneena pidän paljon.

  VastaaPoista
 4. Kannettavan näytöllä molemmista kansista näkyi ennen rollausta yläreunat ja ihan luulin kanttasi alkuperäiseksi! Tosi hieno ja hyvin onnistunut copycat!

  VastaaPoista
 5. ihanan naisellinen versio tosta :) love it!!

  VastaaPoista
 6. Ai että miten hieno. Kertakaikkisen upea! Omat kengät ja blogi - tykkään!

  Vain yhden kannen äänestäminen tuntuu todella haastavalta ja vaikealta, kun koko ajan tulee näitä toistaan upeampia kansia. Tekisi mieli antaa pisteitä useammallekin kannelle euroviisujen tapaan.

  VastaaPoista
 7. Kaunis, naisellinen ja siten myös omannäköinen versio :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavia nämä kyllä ovat! Kynnys osallistumiseen alkaa olla jo tähtitieteellinen. Muistelen näin käyneen viime vuonnakin. Ah, saapa nähdä saanko tätä aikaiseksi.

  Hieno kansi, erilainen näkökulma!

  VastaaPoista
 9. Mainio idea ja tyylikäs toteutus! Bonuspiste omavaraisuudesta :D

  VastaaPoista
 10. Ihanat ballerinat! Tyylikäs ja elegantti copycat-kansi :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikki! Näitä on tosi hauska väsäillä ja katsella!

  VastaaPoista
 12. Oikein hieno! Visuaalisesti kaunista katseltavaa! :-)

  VastaaPoista
 13. Tämä on tosi kiva idea! Hyvä toteutus.

  VastaaPoista