30. marraskuuta 2011

Marraskuun luetut

Marraskuussa blogiin asti ehti neljä kirjaa. Viidennenkin luin, mutta siitä ehdin näköjään turinoida vasta joulukuun puolella. Siis:

Marraskuun luetut

Lukukuukautena marraskuu ei ollut ihan parhaimmasta päästä. Muut puuhat veivät aikaa lukemiselta, ja luetut kirjat eivät tällä kertaa olleet niitä kaikkein unohtumattomimpia lukukokemuksia. Tom Hodgkinsonin manifesti joutilaisuuden puolesta tarjosi kyllä virkistävän kyseenalaistavaa mietittävää, vaikka sen filosofian toteuttaminen käytännössä jäikin kiireiden keskellä puolitiehen. Ernest Hemingwayn nuoruusmuistelmiin en aluksi juurikaan ihastunut, mutta tapahtumapaikkojen bongailu Pariisissa toi kirjaan uusia antoisia ulottuvuuksia. Miranda Julyn novellikokoelma ja Annika Idströmin romaani taas sisälsivät kumpikin oudonpuoleisia henkilöitä ja tapahtumia. Marraskuun synkkyydessä varsinkin Idströmin raadollisuus oli minulle vähän liikaa.

Joulukuussa onkin sitten aika päivittää laskurit käynnissä olevien lukuhaasteiden osalta. Lurun lukuihin on tulossa yhteenvetoa ainakin Totally British -haasteesta ja Taiteilijaelämää-haasteesta.

Lukuisaa joulukuuta!

4 kommenttia:

 1. Hilman Päivät filmin näin muutama vuosi sitten, ja oli varsin hauska filmi. Kirja näytti olevan kuvassa :)

  VastaaPoista
 2. En tiennytkään, että tuosta kirjasta on elokuvakin - enkä kyllä ole kirjaakaan lukenut. Kuva on suloisesta kirjakalenteristani, jonka kuvista lisää täällä. Viimeinen sivu jo menossa!

  VastaaPoista
 3. Googlettamalla löytyy varmasti lisätietoa, pääosissa ainakin Tauno Palo ja Edvin Laine.

  Oli oikeasti hyvä kotimaiseksi filmiksi,tehty kauan sitten mustavalkoinenkin.

  VastaaPoista