31. lokakuuta 2012

Mitä luin lokakuussa


Pyhäinpäivän kunniaksi tunnelmapala Rheimsin katedraalista Ranskasta ja yhteenvetoa lokakuun luvuista.

Lokakuu oli hyvä lukukuukausi. Blogiin asti ehti seitsemän kirjaa, joista kaksi taisin tosin lukea jo syyskuun puolella, mutta toisaalta bloggaamista odottaa vielä viisi muuta, joten kuun saldoksi kertyi kymmenen kirjaa eli enemmän kuin pitkään aikaan.

So American -saralla luin Kultahatun jatkoksi lisää F. Scott Fitzgeraldia. Miehen esikoisteos This Side of Paradise, suomeksi Maan päällä kuin taivaissa, oli mielenkiintoinen kurkistus nuoren kirjailijan alter ego -persoonaan, vaikka lukukokemuksena tämä kirja jäikin jälkeen Kultahatusta.

Kuun toinen amerikkalaisen kirjallisuuden klassikko oli Harriet Beecher Stowen Setä Tuomon tupa. Sekään ei romaanina hurmannut, mutta oli mielenkiintoista tutustua tähän maailmankirjallisuuden merkkiteokseen ja tunteiden täyteiseen aikalaiskuvaukseen orjuuden kauhuista.

Amerikkalainen oli myös kuukauden ainoa tietokirja, Eric Weinerin The Geography of Bliss, hauska matkakirja onnen etsimisestä.

Lokakuun loput olivatkin sitten kotimaisia. Minna Canthin Papin perheellä osallistuin Kujerruksia-blogin Linnean näytelmähaasteeseen. Teatteria tullee blogiin lisääkin, sillä onnetar suosi minua Linnean arvonnassa näytelmäaiheisella palkinnolla!

Tuoreempaa kotimaista tarjosivat Riikka Pulkkisen Totta, joka sekä viehätti että ärsytti, ja Anna-Leena Härkösen Onnen tunti, jonka parissa tutustuin myös HelMet-kirjaston uuteen Ebib-sähkökirjapalveluun. Kuun päätti Merja Otavan raikkaannostalginen nuortenkirja Priska.

Tässäkin kuussa blogistaniaan on taas pulpahdellut hurmaavia uusia lukuhaasteita, joihin en mitenkään malttaisi olla osallistumatta. Juuri nyt olen erityisen innostunut jahtaamaan So American -pojoja, mutta jossain vaiheessa liityn ehdottomasti mukaan myös Hyönteisdokumentti-blogin lanseeraamaan Lukudiplomi-haasteeseen ja jatkan ikuisuusprojektia eli oman hyllyn kirjojen lukemista Mari A:n vuorikiipeilyhaasteen tsemppaamana.

Lokakuun uutuuksiin kuuluu myös Lurun lukujen Facebook-sivu. Tervetuloa tykkäämään ja makoisaa marraskuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hyvä lukukuu!

  Ihana kuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Valkoinen Kirahvi! Mukavia lukuja sinullekin!

   Poista
 2. Voi kuinka kaunis ja tunnelmallinen kuva!
  Priska on minullakin lukulistalla, toivottavasti ennen joulua ehdin sen pariin.

  VastaaPoista
 3. Oi, Ranskassa tajutaan, miten kauniita vaaleanpunaiset kynttilät ovat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa vanhojen kirkkojen muistokynttilöissä on kyllä tunnelmaa!

   Poista