31. elokuuta 2013

Elokuussa luettua ja vähäsen haasteista

Kesän lukemattomuuden jälkeen heräilin elokuussa taas lukemisen iloihin, ja blogikin alkoi osoittaa vaatimattomia elonmerkkejä parin kuukauden täyshiljaisuuden jälkeen.

Blogiin asti kirjoja ehti elokuussa kolme:
Näistä suurimman vaikutuksen minuun teki viimeinen, Zolan Nana, joka viehätti 1800-luvun Pariisin tunnelmillaan ja kohtalokkaalla aistillisuudellaan. Canthin näytelmään ihastuin vähemmän kuin Anna Liisaan, mutta näytelmän ja alkuperäisen novellin eroista löytyi mielenkiintoista pohdittavaa. Maria Kallio -dekkari taas oli mukavaa kesälukemista ja kädenojennukseni kotimaisille dekkareille, joihin olen tavannut suhtautua hivenen epäluuloisesti.

Näin uuden lukukauden alkaessa lienee paikallaan luoda katse myös lukuhaasteiden etenemiseen. Tälle vuodelle lanseeratuista haasteista olen toistaiseksi innostunut eniten Ofelia Outolinnun 1800-luvun kirjat -haasteesta (8 kirjaa) ja Facebookissa järjestetystä Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013 -haasteesta (8 kirjaa). Molempia aion jatkaa loppuvuonnakin, niin mukavaa niiden parissa on tähän asti ollut.

Haastesivuani selaillessani huomaan, että monta mielenkiintoista haastetta on matkan varrella päässyt myös unohtumaan. Kutkuttavia olisivat esimerkiksi Merenhuiskeen Afrikan tähti -haaste, Nannan kirjakimaran Teemamaana Saksa -haaste, Susan Seitsemän sarja -sarjishaaste ja Sinisen Linnan kirjaston Marian Avioliittojuonia- ja Nykyajan tyttökirjat -haasteet. Saapa nähdä, innostunko vielä nojatuolimatkoihin tai teemalukemiseen...

Lukuiloista alkusyksyä!

(Suuren Suomalaisen Kirjakerhon kalenterin kuvassa Hilja Valtosen Tarvaatar (1959), minulle aivan tuntematon teos. Kannen kuva Markku Reunasen käsialaa.)

2 kommenttia:

  1. Voi, mie olen ihan unohtanut kaikki haasteet. En edes muista kunnolla, minne olen innokkuuteni ilmaissut, koska en ole päivittänyt omaa haastesivuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä innostuin noista 1800-luvun kirjoista, niitä on tullut luettua vähän enemmän asiasta tehden. Muiden haasteiden osalta taidan pohtia sitten loppuvuodesta, tuliko mitään teemaan sopivaa luettua.

      Poista