1. heinäkuuta 2012

Mitä luin kesäkuussa - ja toukokuussa


Pehmeät kesäaivoni heräsivät huomaamaan, että kesäkuu loppui jo eilen, joten on aika koostaa kuukauden luetut. Samalla huomasin, että kooste unohtui toukokuussakin... Aloitetaan siis toukokuun luetuilla!

Toukokuussa luin viisi kirjaa:

Näistä lämpimimmin mielessä ailahtelee nyt jälkeenpäin Rona Jaffen The Best of Everything, joka toi viehättävän proto- chick lit -tuulahduksen 50-luvun New Yorkista. Mukavaa oli myös palata jo kerran aiemmin lukemani Bonjour tristessen pariin. Erinomainen kesäkirja, suosittelen!

Kesäkuun kymmenestä kirjasta kaikki muut paitsi ensimmäisen luin pari viikkoa sitten urakoimani 24h-lukumaratonin aikana:
 • Willem Elsschot: Juusto
 • Gabriel García Márquez: Rojumyrsky
 • J. M. Coetzee: Michael K:n elämä
 • Katja Kallio: Elokuvamuisti
 • Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär
 • Anja Snellman: Aura
 • Markus Nummi: Kadonnut Pariisi
 • Päivi Alasalmi: Tuo tumma nainen
 • Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja
 • Tuomas Kyrö: Miniä

Monien muiden kirjablogien innoittama lukumaraton oli oikein mukava kokemus (valmisteluista täällä, maraton-muistiinpanot täällä ja jälkipuinnit täällä). Sain kuitenkin vuorokauden aikana ilmeisesti kirjoista tarpeekseni, sillä loppukuu menikin sitten aivan lukemattomissa ja bloggaamattomissa merkeissä. Lisää tuumintaa maratonkirjoista seuraa siis heinäkuun aikana.

Mansikkaista kesää kaikille!

6 kommenttia:

 1. Minulle kävi maratoninjälkeen samoin: ei kauheasti huvittanut lukea, ja kun vielä oli lomailua, reissailuja, vieraita ja kyläilyä niin aika hiljaiseksi meni loppukuun lukemiset ja bloggailut - enkä ole koostettakaan vielä ehtinyt kirjoittaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä näkyy menevän bloggausrytmi vähän sekaisin ja maratonhulinat sekoittavat vielä lisää! Katsotaan millaiseksi heinäkuu muotoutuu :)

   Poista
 2. Luru, luen yli sata kirjaa vuodessa, mutta kummassakaan listassa ei ollut yhtään lukemaani;-)

  Ihailen kaikkia, jotka ehtivät osallistua noihin haasteisiin ja lukumaratooneihin. Minulla ainakin menee päivät ison talon ja puutarhan hommissa. Vain yöt jäävät kirjoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä luet mahtavan paljon talon ja puutarhanhoidon ohella! Meillä rikkaruohot rehottavat, villakoirat vilistävät silmissä enkä silti lue lähellekään sataa kirjaa vuodessa :) Ihania lukukesäöitä!

   Poista
 3. Sinulle on runollinen haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Palaan aiheeseen kun herään kesäisestä blogihorroksestani!

   Poista