14. joulukuuta 2010

Lindsey Kelk: I Heart New York


Tämän pokkarin otin muutama viikko sitten viihdykkeeksi lentomatkalle. Kirja soveltui tarkoitukseen kohtalaisesti, mutta vielä paremmin stoori toimisi rannalla niin kuumana hellepäivänä, että aivot ovat sulana jo valmiiksi.

I Heart New Yorkin (2009) päähenkilö on tyypillinen chick lit -typy: vähän alle kolmekymppinen, kenkiä ja cocktaileja rakastava ja kommelluksille altis Angela, joka löytää poikaystävänsä väärästä seurasta kalsarit kintuissa ja karkaa hetken mielijohteesta New Yorkiin.

Isossa Omenassa Angela ei hukkaa aikaa murehtimiseen, vaan hankkii alle viikossa uuden muodikkaan vaatevaraston, supercoolin kämppäkaverin, kaksi mielettömän komeaa ihailijaa ja unelmatyön naistenlehden deittibloggaajana.

Kirja yrittää olla Angelan kasvukertomus, mutta juonenkäänteet ovat niin epäuskottavia, että jouduin pinnistelemään pysyäkseni hengessä mukana. Rumaan ankanpoikaseen, joka muuttuu joutseneksi jo toisessa luvussa, oli jotenkin vaikea samastua.

New Yorkin mainoksena kirja sentään toimii, Sinkkuelämää-tyyliin. Tekee heti mieli lähteä jonnekin Central Parkin kulmille muffinsseja maistelemaan ja cosmopolitaneja kilistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti